Je staat er niet alleen voor!

Wij zetten ons in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Met name voor hen die, doordat ze overbelast raken, zelf ook hulpvrager worden of dreigen te worden. We gebruiken onze ervaringsdeskundigheid om hen op weg te helpen.

lees hier wat we voor je kunnen doen

Blog

De krant gunde ons een blik in de toekomst. Mijnheer Van Kesteren uit Arnhem woont alleen en is niet meer zo goed ter been. Zijn vrouw is overleden en zijn kinderen wonen ver weg en hebben het druk. Bovendien wil hij zich er niet afhankelijk van maken. Toch wil hij graag eens naar buiten en naar het café. Daarom heeft hij via een nieuwe eigentijdse organisatie gezelschap ingehuurd. Een jonge blom van 23 die medicijnen studeert en en passant wat bij verdient als gezelschapsdame. Nou is dit bepaald geen nieuw fenomeen. Mannen kunnen al eeuwenlang vrouwelijk gezelschap bestellen. Het liefst om er na een goed gesprek over hun slechte huwelijk de nacht mee door te brengen. Lees meer

Boek

Stel je eens voor: er bestaat een belangrijk aandachtsgebied waarvan deskundigen wel iets af weten, maar waarbij de wetenschappelijke onderbouwing (nog) te wensen overlaat. Dan kan er (spraak-)verwarring ontstaan. Er zijn te weinig harde feiten voor een standaard benadering en dus zou iedereen met goed fatsoen zijn eigen spoor kunnen volgen. Het aandachtsgebied waar ik op doel is de psychiatrie.

Lees meer

Nieuws

Vacature

Wij zoeken per 1 november een nieuwe administratief/ coördinerend medewerker. Bekijk hier de vacature.

Visie digitale zorg gereed

In het project Grip op ontwikkelingen in eHealth, waaraan Labyrint-In Perspectief meedoet, is weer een stap gezet. Er is een document gemaakt met de visie op digitale zorg vanuit gebruikersperspectief. Vanuit deze visie wordt nu gewerkt aan een (digitaal) gebruikersboekje, waarmee cliënten en hun naasten wegwijs worden gemaakt in de mogelijkheden van digitale zorg, vooral in de ambulante ggz. Ook zijn projecten in gang gezet waarin gebruikers, samen met ggz-instellingen, digitale ‘zorgproducten’ ontwerpen of verbeteren.

Kind Van Dag 2014

Op 1 november organiseren wij onze jaarlijkse Kind Van Dag. Het thema is dit jaar: Hou me los. Deze dag is er voor volwassen kinderen van ouders met psychische -, psychiatrische – of verslavingsproblemen. Jij krijgt hier de ruimte om jezelf te zijn en om ontspannende en verbindende activiteiten te doen samen met mensen die in een zelfde soort achtergrond hebben. Voor meer informatie en aanmelden klik op de roze banner rechts op deze pagina. 

Vertel je eigen verhaal!

Jouw verhaal op onze website?

Schrijf ons wat jij hebt meegemaakt met je ouder, kind, (ex-)partner, broer of zus, vriend of vriendin, buur of collega met psychische problemen. We lezen graag hoe het bij jou gegaan is. Lees meer