home > nieuws > Oproep: doe mee aan onderzoek mantelzorg

Oproep: doe mee aan onderzoek mantelzorg

Zorgen voor een ander geeft voldoening en dankbaarheid, maar ook stress en vermoeidheid. Wat is het effect van mantelzorg op je welzijn en je geluk? Wat zijn mooie momenten? En hoe kunnen moeilijke momenten toch makkelijker worden? Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen willen begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen. Ze doen daarom een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen, ‘Mantelzorg, goed gevoel’.  

Als je zelf mantelzorger bent en wilt helpen, kun je gewoon thuis online meedoen. Je ontvangt een mailtje met een uitnodiging om vragen in te vullen, wat je kunt doen wanneer het je uitkomt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van twintig minuten, gevolgd door twee weken waarin je op de dagen dat je mantelzorg hebt gegeven één ervaring kort beschrijft.

Kijk op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen. Je kunt heel februari en daarna nog t/m 5 maart deelnemen. Als dank maak je ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro. Namens Iris Verpaalen, initiatiefneemster, onderzoeker en zelf ook oud-mantelzorger, hartelijk dank!

Overig nieuws