home > nieuws > Theaterproductie ‘Moederskind’

Theaterproductie ‘Moederskind’

In februari 2018 staat Stichting Honingvos vier keer op de planken met de nieuwe theaterproductie ‘Moederskind’. Deze voorstellingen gaan over de relatie tussen een dochter en haar depressieve moeder, waarbij de rollen zijn omgedraaid en het kind voor de ouder zorgt. De toeschouwer wordt meegenomen in de gezinssituatie en krijgt zo inzicht in de dynamiek die tussen de ouder en het kind speelt. 

We gebruiken de verbeeldingskracht van theater om dit thema en de invloed hiervan op kinderen onder de aandacht te brengen. Zo willen we begrip creëren zodat vooroordelen beslecht kunnen worden en stigma´s en taboes doorbroken. Moederskind biedt herkenning aan (volwassen geworden) KOPP-kinderen en verlaagt hiermee de drempel om erover te praten. Tevens hopen we door inzicht te geven in dit thema een bijdrage te leveren signalering en preventie. Er worden workshops en voorlichting gegeven rondom de productie. Petri Bontje, actrice en ervaringsdeskundige, doet dit ten behoeve van volwassen KOPP-kinderen binnen de organisatie Labyrint-In-Perspectief. Ook zal zij voor Moederskind workshops verzorgen.
In februari zijn er vier voorstellingen: op 10 en 11 februari in theater ’t Kapelletje in Rotterdam en op 24 en 25 februari in de kleine zaal van schouwburg Kunstmin in Dordrecht. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie vind je hier en op Facebook.

 

 

Overig nieuws