Je staat er niet alleen voor!

Wij zetten ons in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Met name voor hen die, doordat ze overbelast raken, zelf ook hulpvrager worden of dreigen te worden. We gebruiken onze ervaringsdeskundigheid om hen op weg te helpen.

lees hier wat we voor je kunnen doen

Blog

KEN JE DIE NOG VAN HET DOMME BLONDJE BIJ DE KAPPER?
De kapper knipt per ongeluk het draadje van haar koptelefoon door (dat ding mocht per se niet af) en het blondje stort levenloos ter aarde. Nieuwsgierig naar de doodsoorzaak luistert de kapper het bandje van haar walkman af (ja, deze ouwe mop gaat over antieke voorwerpen) en daarop vallen de volgende onsterfelijke woorden te beluisteren: Adem in, adem uit. 
Wie vergeet er nou te ademen? Lees meer

Boek

Praten met kinderen over psychische problemen van hun ouders
Auteur: Karen Glistrup, illustraties: Pia Olsen. Uitgever: In de wolken. ISBN 9789077179352.

Helpen met kinderen te gaan praten over de psychische problemen van ouders om het gedrag van de betreffende ouder te begrijpen, dat is de missie die de Deense schrijfster dreef dit boek te schrijven. Bestemd voor drie doelgroepen: jonge kinderen, basisschoolleeftijden en volwassenen (ouders, hulpverleners, leerkrachten).
De inhoud en de vorm ervan zijn zo doeltreffend bevonden, dat het nu ook in Nederland is uitgegeven. Overigens met medewerking van Labyrint-In Perspectief. Lees meer

Nieuws

Online hulp voor ouders met psychische problemen of een verslaving

De website KopOpOuders.nl biedt online (zelf)hulp voor ouders met stress, psychische problemen of verslavingsproblemen.

Je kind een gelukkige jeugd geven, dat is wat alle ouders willen. Maar opvoeden valt niet altijd mee. Zeker als je last hebt van psychische problemen, zoals somberheid en angst, of verslavingsproblemen, is het moeilijk om je kind goede aandacht te geven.

Lees meer

Training voor Kind van/Broer-zus van in Utrecht

Wil jij beter leren omgaan met de beperkingen die je ervaart als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer/zus (brussen) van iemand met die problemen?

Bij het Steunpunt GGz in Utrecht start eind september 2019 een training waarin je onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die je met een KOPP/KOV of brussen-verleden kan ervaren.

Lees meer

Ontmoetingsavonden voor naasten in Amsterdam

Voor familie en naasten van mensen met psychische- en/ of verslavingsproblemen wordt maandelijks een ontmoetingsavond georganiseerd. Op donderdagavond van 18:00 uur tot 20:30 uur in Huis van de wijk De Horizon, Hembrugstraat 156. Lotgenotencontact, steun, leren van elkaars ervaring en informatie.
Zie de flyer fyer-ontmoetingsavonden-amsterdam met de thema’s en de data.

Lees meer nieuws