Je staat er niet alleen voor!

Wij zetten ons in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Met name voor hen die, doordat ze overbelast raken, zelf ook hulpvrager worden of dreigen te worden. We gebruiken onze ervaringsdeskundigheid om hen op weg te helpen.

lees hier wat we voor je kunnen doen

Blog

KEN JE DIE NOG VAN HET DOMME BLONDJE BIJ DE KAPPER?
De kapper knipt per ongeluk het draadje van haar koptelefoon door (dat ding mocht per se niet af) en het blondje stort levenloos ter aarde. Nieuwsgierig naar de doodsoorzaak luistert de kapper het bandje van haar walkman af (ja, deze ouwe mop gaat over antieke voorwerpen) en daarop vallen de volgende onsterfelijke woorden te beluisteren: Adem in, adem uit. 
Wie vergeet er nou te ademen? Lees meer

Boek

Praten met kinderen over psychische problemen van hun ouders
Auteur: Karen Glistrup, illustraties: Pia Olsen. Uitgever: In de wolken. ISBN 9789077179352.

Helpen met kinderen te gaan praten over de psychische problemen van ouders om het gedrag van de betreffende ouder te begrijpen, dat is de missie die de Deense schrijfster dreef dit boek te schrijven. Bestemd voor drie doelgroepen: jonge kinderen, basisschoolleeftijden en volwassenen (ouders, hulpverleners, leerkrachten).
De inhoud en de vorm ervan zijn zo doeltreffend bevonden, dat het nu ook in Nederland is uitgegeven. Overigens met medewerking van Labyrint-In Perspectief. Lees meer

Nieuws

Oproep: Deel je verhaal als KOPP voor een roman

Ben jij als kind opgegroeid met een psychisch zieke ouder? En wil jij je ervaring delen? Floor Tinga schrijft een jeugdroman over een meisje dat met haar zieke moeder opgroeit. Niet om het letterlijk over te nemen, maar om meer te begrijpen van wat je hebt meegemaakt. Zodat zij een kinderboek schrijft dat klopt en voor jou herkenbaar is. Het is voor 10 jaar en ouder.

Lees meer

Training voor Kind van/Broer-zus van in Utrecht

Wil jij beter leren omgaan met de beperkingen die je ervaart als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer/zus (brussen) van iemand met die problemen?

Bij het Steunpunt GGz in Utrecht start 2 oktober 2019 een training waarin je onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die je met een KOPP/KOV of brussen-verleden kan ervaren.

Lees meer

Lees meer nieuws