home > wat doen we > activiteitenagenda > Themabijeenkomst Mondriaan voor mantelzorgers

Themabijeenkomst Mondriaan voor mantelzorgers

Plaats
Heerlen en Maastricht
Datum en tijd
Woensdag 28 oktober 2015 (19.30 - 21.30 uur) Dinsdag 3 november 2015 (19.30 - 21.30 uur)  
Doelgroep
Soort activiteit
Bijeenkomst/workshop 
Ziektebeeld
Alle ziektebeelden 

Organisatie

Mondriaan voor geestelijke gezondheid

Service & Contact

T 088 506 62 62

Kijk op de website voor meer informatie

Tijdens de bijeenkomsten vertelt een ervaringsdeskundige zijn verhaal, worden er stukjes uit de training getoond en is er aandacht voor praktische zaken zoals de aanmeldingsprocedure.

Over mantelzorgen moet niet licht worden gedacht. Het biedt veel voldoening, maar vraagt ook het nodige van degene die een zieke of hulpbehoevende bijstaat. Daarom biedt Mondriaan sinds kort gratis online ondersteuning aan familie en naasten van mensen met een psychische aandoening. Deze online zelfhulptraining heet ‘Betrokken Omgeving’. Om extra uitleg te geven over deze training organiseert Mondriaan twee themabijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten vertelt een ervaringsdeskundige zijn verhaal, worden er stukjes uit de training getoond en is er aandacht voor praktische zaken zoals de aanmeldingsprocedure.

Over de zelfhulptraining
De training is ontwikkeld voor mantelzorgers: volwassenen die onbetaald zorg verlenen aan een naaste (bijvoorbeeld familie of een partner) met psychische problemen. Het is een gratis, preventieve en ondersteunende training die zelfstandig, anoniem en zonder inmenging van Mondriaan wordt doorlopen.

Woensdag 28 oktober 2015 Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145,   6412 CD Heerlen
Dinsdag   3 november 2015 Locatie: Trefcentrum Maastricht, Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht

De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst bij Mark Ahsmann,  m.ahsmann@mondriaan.eu(link sends e-mail), T 088 506 94 13

Rechtstreeks naar deze activiteit