home > nieuws > Bekijk de lancering van de vernieuwde Quickscan Welzijn

Bekijk de lancering van de vernieuwde Quickscan Welzijn

Wat een succes! Bijna 70 medewerkers van welzijns­organisaties waren maandag 19 april aanwezig bij de lancering van de vernieuwde Quickscan Welzijn. Met deze online tool kunnen welzijns­organisaties in kaart brengen hoe zij ervoor staan op het gebied van GGz-mantelzorg­ondersteuning en krijgen zij concrete voorbeelden en handvatten aangereikt.
De Quickscan Welzijn is elders op onze website te vinden.

De lancering werd afgetrapt door onze voorzitter Cisca Goedhart die meer vertelde over GGz-mantelzorgers, welk aanbod Labyrint-In Perspectief voor hen heeft en de totstandkoming van de Quickscan Welzijn. Vervolgens sprak Baukje Brander van Het Bolwerk over project ‘Verhaal in Beeld’, waarmee GGz-mantelzorgers door middel van beeldhouwen en fotografie ruimte geven aan hun verhaal. Daarna hoorden we Sytske Stoop van Indebuurt033 over welke behoeften zij ophaalden bij GGz-mantelzorgers en hoe zij dat vertaalden naar o.a. een bewustwordingscampagne en de inzet van familie-ervaringsdeskundigen. Zowel Het Bolwerk als Indebuurt033 zetten zich zich op een inspirerende manier in voor GGz-mantelzorgers. De sessie eindigde met een digitale rondleiding door de Quickscan Welzijn.

Niet bij de lancering aanwezig geweest, maar wel benieuwd? De opname van de lancering is hier terug te vinden op Youtube.

De presentaties van de verschillende sprekers vindt u hier:

Cisca Goedhart – Labyrint-In Perspectief: PresentatieLabyrint-InPerspectief

Baukje Brander – Het Bolwerk: PresentatieHetBolwerk.pdf

Sytske Stoop – Indebuurt033: PresentatieIndebuurt033

Wij kijken terug op een interessante en verbindende sessie. Vanwege de grote belangstelling voor het thema GGz-mantelzorgondersteuning gaan wij ondertussen nadenken over een vervolg. Houd daarom onze nieuwsbrief goed in de gaten.

Overig nieuws