home > nieuws > Broer-zus van tussen 9 en 25 jaar? Doe mee met dit onderzoek

Broer-zus van tussen 9 en 25 jaar? Doe mee met dit onderzoek

Voor hun afstudeerproject zijn 5 Vlaamse studenten op zoek naar brussen tussen de 9 en de 25 jaar. Ben je een broer of zus van iemand met een beperking of psychische problematiek, dan zouden zij het fijn vinden dat je hun enquête invult (5-10 minuten). Het onderzoek is in opdracht van een Belgische organisatie, maar ze willen ook brussen in Nederland bevragen. Dit zorgt ervoor dat ze een groter aantal mensen kunnen bereiken, en het geeft hen ook de kans om de verschillen tussen Nederland en België te ontdekken.

De studenten willen graag te weten komen welke noden brussen hebben en hoe ze hun leven als brus ervaren. Daarnaast willen ze inspiratie opdoen voor het inrichten van een brussenbeurs. Dit is een moment waarop verschillende brussen, van de organisatie Kadodder, samenkomen om even te ontspannen en leuke activiteiten te doen.

De organisatie Kadodder bevindt zich in Zoersel, België. Het is een thuisbegeleidingsdienst, wat inhoudt dat ze mensen met een mentale beperking begeleiden, maar ook hun gezin. Om dat te kunnen doen gaan ze op huisbezoeken. Daarnaast hebben ze ook een brussenwerking, waarbij ze zich specifiek focussen op brussen (broers en zussen) van iemand met een mentale beperking. Naast het begeleiden via gesprekken, organiseren ze ook leuke activiteiten.

Ze willen graag zoveel mogelijk brussen bereiken, je hoeft geen cliënt te zijn bij Kadodder en je broer of zus mag ook een andere beperking hebben als een mentale. Namens  Thinka, Niky, Sophie, Lotte en Quinty bedankt voor het meedoen!

Overig nieuws