home > nieuws > Crowdfunding voor documentaire over parentificatie

Crowdfunding voor documentaire over parentificatie

familieopstellingIn de documentaire Mama Mania onderzocht documentairemaker Vincent Sparreboom de relatie met zijn bipolaire moeder. Met vertoningen op meer dan 30 filmfestivals en NPO 2 extra en media-aandacht was de film een groot succes. Met zijn nieuwe documentaire At The Feet Of My Mother wil hij het fenomeen parentificatie (omgekeerde ouder–kind-relaties) zichtbaar maken door middel van familieopstellingen.

Maar liefst 577.000 kinderen in Nederland groeien op met een ouder met een psychische stoornis of verslaving. Dat is 1 op de 6 kinderen. Volgens internationale studies gaat het zelfs om 1 op de 4 kinderen. Toch is hier nauwelijks aandacht voor. Vaak weten mensen met een parentificatie achtergrond niet eens dat ze deze achtergrond hebben, en hoe dit hen gevormd heeft. Hierdoor kunnen ze ook niet op zoek naar de juiste hulp en blijven klachten voortbestaan. Vaak worden ze zelfs weer doorgegeven aan de volgende generatie.

Deze cirkel wil Vincent doorbreken. Of ten minste een eerste stapje daartoe zetten. Naar grotere bekendheid van parentificatie en meer inzicht in hoe familierelaties persoonlijke
problematiek vormen – en hoe hier ook weer herstel in mogelijk is.

Wil je meer weten over dit project? Om de documentaire te kunnen maken is er een crowdfunding campagne gestart. Op https://www.voordekunst.nl/projecten/11431-at-the-feet-of-my-mother vindt je meer informatie en kan je helpen door te doneren. Donateurs kunnen in ruil voor hun donatie o.a. een link naar de film ontvangen of een 1 op 1 sessie krijgen met de familieopsteller van de film.

Overig nieuws