home > nieuws > Cursus Familie Ervaringsdeskundigheid in Utrecht

Cursus Familie Ervaringsdeskundigheid in Utrecht

Woon je in de regio Utrecht en zorg je voor een familielid of naaste met psychische problemen? En wil je (nog) beter leren omgaan met je situatie als mantelzorger? Dan heeft Steunpunt GGZ Utrecht een interessante cursus voor je. Jouw ervaringen als mantelzorger staan centraal in de cursus Familie Ervaringsdeskundigheid. Je wisselt ervaringen uit met andere mantelzorgers en er wordt ingegaan op de familie als ervaringsdeskundige. De belangrijkste problemen en vragen die mantelzorgers ervaren worden behandeld.

De cursus kent een open inschrijving en is gericht op mantelzorgers die hun rol als ervaringsdeskundig familielid verder wil uitdiepen. De training bestaat uit 20 dagdelen van 2,5 uur, met telkens 2 weken tussen de opeenvolgende bijeenkomsten. Steunpunt GGZ voert eerst een gesprek met je om te beoordelen of de cursus aansluit bij je verwachtingen en mogelijkheden. Pas daarna kun je je definitief inschrijven. Deze gratis cursus is bedoeld voor mensen in en om de stad Utrecht. Er is plaats voor 12 deelnemers en plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.

Aanvullende informatie vind je in deze informatiefolder en op de site van Steunpunt GGZ Utrecht. Heb je vragen over de cursus, neem dan contact op met Maria van Dorsten: 030 – 236 93 20 of via m.vandorsten@ggzutrecht.nl

Overig nieuws