home > nieuws > Cursus ‘Omgaan met depressie’ voor naasten

Cursus ‘Omgaan met depressie’ voor naasten

De Kentering in Nijmegen verzorgt in maart en april van dit jaar vier cursussen voor familie en andere naasten van mensen met een depressie. 

De cursussen worden gegeven door de ervaringsdeskundigen Sytske Brandenburg en Ron van Stiphout. Zij zijn werkzaam (geweest) als psycholoog en orthopedagoog. De cursussen richten zich op partners, familie, vrienden en anderen die nauw betrokken zijn bij iemand die lijdt aan een depressie. Voordat de cursussen daadwerkelijk beginnen, is er op 4 maart een informatieavond waarin de cursusopzet en de wederzijdse verwachtingen worden besproken. Onderwerpen die in de cursussen aan bod komen zijn: wat is een depressie en wat kun je eraan doen, hoe geef je je grenzen aan, tips voor de communicatie en omgang met je naaste en de communicatie met hulpverleners.

Data: de informatieavond is op maandag 4 maart van 19:30 uur tot 21:00 uur. De cursussen vinden plaats op de maandagen 11 maart, 18 maart, 25 maart en 1 april van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Locatie: Limoslaan 10, Nijmegen

Aantal deelnemers: maximaal 12

Kosten: 10 euro (eenmalige materiaalkosten)

Aanmelding is nodig voor zowel de informatieavond als de cursussen. Dat kan telefonisch via 024 – 324 99 75 of per mail bij ondersteuning@dekentering.info

Overig nieuws