home > blog > “Dáár komt ze terecht”

“Dáár komt ze terecht”

Ik zit op de achterbank van een auto. De bekleding van de achterbank is lekker zacht, grijs met stippeltjes. Het is de auto van een achternichtje, Marie van tante Gijsje. Ik ben met haar op bezoek geweest in het “rusthuis” waar mama opgenomen is. Papa gaat vanavond.

Ik zit op mijn knieën op de achterbank en kijk door de achterruit van de auto. Het regent. Of zijn het mijn tranen? Ik weet niet wat er met mama aan de hand is en ik begrijp niet waarom ze in het rusthuis zit. Maar ik voel wel dat het niet goed met haar gaat.

We rijden langs een begraafplaats. Ik wijs met mijn vinger tegen de ruit, richting de begraafplaats. “Dáár komt ze terecht”, denk ik. Het blijft nagalmen in mijn hoofd. “Daar komt ze terecht”. “Daar komt ze terecht”.

Celeste

18-6-15

Overige blogberichten