home > Diversen

Diversen

Bureau De Mat  traint familie en cliënten in de gezondheidszorg / psychiatrie om doelgericht, veilig en gezond samen te werken. Niet praten over maar direct aan de slag op De Mat.

CIZ Centrum Indicatie orgaan Zorg: aanvragen indicaties (voorzieningen, PGB) en werkwijze CIZ.

Digitale Sociale Kaart Wegwijzer naar werk, wonen, welzijn en zorg per gemeente en regio. Helpt de burger en professional bij het vinden van de juiste voorziening en is een instrument voor een goede uitvoering van de WMO en Wwb.

Into Autisme Cursussen en Coaching voor Bewustwording omtrent Autisme.

Korrelatie Deze organisatie ondersteunt al meer dan 45 jaar mensen met de meest uiteenlopende grote en kleine problemen. De hulplijn is dagelijks bereikbaar en chatten is ook een mogelijkheid.

Kracht van Beleving brengt theatervoorstellingen over onderwerpen die gaan over mensen met psychische problemen en hun naasten. Kracht van Beleving is een verzamelpunt van bijzondere theaterproducties over (geestelijke) gezondheid waarbij beleving centraal staat. Klik op deze link voor de voorstellingen op dit moment.. Kijk op de speellijst om te zien waar en wanneer welke voorstelling geboekt staat. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

MEE  Gewoon meedoen, ook als u een beperking heeft of chronisch ziek bent. MEE helpt u daarbij. We zijn er ook voor uw omgeving. Of het nu gaat om opvoeding, opleiding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving; samen kijken wij wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt. Zoeken op postcode.

MeeleefGezin is ontwikkeld voor een specifieke doelgroep: stimulerende opvang van jonge kinderen van ouders met psychische (GGZ) problemen.

Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen. Onder autisme verstaan we het brede spectrum van autismespectrumstoornissen, waaronder Asperger, PDD-NOS en McDD.

Per Saldo Belangenvereniging van en voor mensen met een persoonsgebonden budget.

Psychiatrie Café Iedereen is van harte welkom in ons Psychiatrie Café, iedere laatste vrijdag van de maand in buurthuis De Boomsspijker aan de Rechtboomssloot 52 Amsterdam.

Psychiatrie Café IJburg Iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie is van harte welkom. Psychiatrie Café IJburg wordt iedere 1e vrijdag van de maand georganiseerd in de Buurtkamer IJburg. In de maanden juli en augustus wordt er vanwege de zomervakantie geen Psychiatrisch Café georganiseerd.

Steunpunt voor naasten is een counseling praktijk waarin naasten en familieleden van mensen met een psychisch probleem worden begeleid. Dat kunnen ouders van zijn, partner van, kind van en/of broer/zus van.

Stichting Geheim Geweld Deze site biedt lotgenotencontact voor volwassen slachtoffers van kindermishandeling.

Stimulansz Informatie over zorg, welzijn, sociale zekerheid en wet- en regelgeving.

Vriend GGZ  werkt voor mensen met psychische en sociale problemen. Met de inzet van door Vriend GGZ opgeleide ervaringsdeskundigen bieden we laagdrempelige en snel toegankelijke hulp.

Zorgwijzer  Brede wegwijzer op het gebied van zorgaanbieders, gezondheid of ziekte. Hulp voor cliënten bij keuzes in de zorg.