home > boek > Gehoord, gezien en geheeld worden – Sonja Huizinga & Kees Vermeer

Gehoord, gezien en geheeld worden – Sonja Huizinga & Kees Vermeer

Dit boek bevat achttien verhalen van mensen, die hun leven konden veranderen door de cursus “Je kunt je leven helen” te volgen. Zij deden dit bij Sonja Huizinga–de Jong, die een aantal keren op de Kind Van Dag de workshops Familieopstellingen heeft gegeven. Sonja is zelf KOPP (Kind van Ouder met Psychische Problemen) en heeft leren omgaan met wat er was en is in haar familie. Vanaf 1999 begeleidt zij als therapeut mensen die zijn vastgelopen.

Zij schreef dit boek samen met journalist Kees Vermeer, die zelf ook de cursus bij haar heeft gevolgd. Bij elk verhaal vind je een toevoeging van Sonja, waarin ze beschrijft wat zo essentieel was in elk veranderingsproces van de geïnterviewden. De verhalen en het commentaar geven hoop aan ieder, die denkt dat veranderen onmogelijk is. Er is veel mogelijk, ook als je uit een onveilig gezin komt. Je weet dan niet beter en blijft de overtuigingen en patronen leven als in een soort trance. De verhalen laten zien dat uit trance komen mogelijk is door bewust te worden van je ingesleten gedachten, gevoelens en gedrag.

Het loslaten hiervan en het kiezen van andere gedachten en gedrag is echt mogelijk. Een groot inzicht is dat je een ander mens, het verleden of een situatie niet kunt veranderen, doch wel de manier waarop jij hierover denkt. Daar heb je 100% invloed op, jij beslist daar zelf over, dat is om te ontdekken en mee aan de slag te gaan.

“Het lezen van dit boek kan je stimuleren een bewustwordings- en veranderingsproces met de kans op je leven te helen in gang te zetten, het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven. Ik ben samen met mijn cursisten het bewijs dat dit mogelijk is, van hoever je ook moet komen,” aldus Sonja.

Uitspraken van cursisten:
“De cursus heeft me bewust gemaakt van mijn gedachten en gevoelens. Ik begrijp nu waarom ik zo dacht en voelde.”
“Achteraf vind ik dit de belangrijkste stap van mijn leven.”
“De cursus opende mijn ogen.”

Het boek is te koop of te bestellen bij de boekhandel, ISBN 9 789077 770771, prijs € 12,95.

De opbrengst van dit boek gaat naar het Fonds Psychische Gezondheid.

De cursus “Je kunt je leven helen” is in Nederland, België en Duitsland te volgen. Een overzicht van cursusleiders kun je hier vinden. Voor een voorproefje lees je hier hier een aantal pagina’s van het boek.

24 maart 2014

 

Overige boekbesprekingen