home > Je bent niet de enige

Je bent niet de enige

Jouw naaste is één van de ruim 500.000 mensen met psychische of psychiatrische problemen in Nederland. Een half miljoen! En het aantal familieleden dat daarbij betrokken is, is een veelvoud daarvan. Familieleden die zelf op hun beurt weer hulpvrager kunnen worden vanwege emotionele overbelasting. Maar je hoeft er  niet alleen voor te staan. Kijk rond op onze site en kies je manier om met anderen in contact te komen.

Zorg dat je niet overbelast raakt. Bewaak je balans!

Voor jouw dierbare met psychische problemen is er meestal wel aandacht. Om te beginnen jouw eigen aandacht. Maar voor jou? Zorg jij ook beter voor die ander dan voor jezelf? Wij kunnen je helpen uitvinden hoe je een evenwicht kunt vinden in de zorg voor de ander en de zorg voor jezelf. Als je op dit gebied uit evenwicht raakt, is er namelijk een aanzienlijke kans dat je zelf ook een beroep moet gaan doen op de professionele hulpverlening. Via onze website kun je op verschillende manieren contact leggen met lotgenoten. Of advies vragen aan onze medewerkers.

KOPP (Kind van Ouder met Psychische Problemen)

Heb of had je een ouder met psychische problemen? Dan heb je misschien nooit geleerd om goed voor jezelf te zorgen. Met alle gevolgen van dien. Je bent zelf misschien ook cliënt (geweest) in de geestelijke gezondheidszorg vanwege die gevolgen. Naast deze hulpverlening bestaat er ook lotgenotencontact, en dat bieden wij. Heel veel anderen zijn je al voorgegaan in het vinden van manieren om toch je eigen leven in te richten. Zoek via onze site contact met iemand die ervaring heeft. Dat helpt jou op weg.