home > evenement > Kind-Van Dag 2020 ‘Overlevingsmechanismen’

Kind-Van Dag 2020 ‘Overlevingsmechanismen’

Stichting Labyrint-In Perspectief organiseert jaarlijks een ontmoetingsdag voor volwassen KOPP/KOV (KOPP: Kind van Ouder met Psychische Problemen, KOV: Kind van Ouder met Verslavingsproblemen). Wat deze Kind-Van Dag ieder jaar zo bijzonder maakt, is de herkenning, het begrip, de kracht en de verbondenheid die je met andere kinderen-van kunt ervaren. Zowel de sprekers als de workshopleiders zijn zelf ook kind-van.

Locatie: Corderius College in Amersfoort, De Ganskuijl 105, 3817 EZ Amersfoort.

Datum en tijd: zaterdag 7 november 2020 van 10.00 tot 16.30.

Kun jij er niet fysiek bij zijn? De lezing kun jij ook thuis volgen via onze livestream! Als je wilt kun je deze zelfs volgen in combinatie met de online gespreksgroep.

Thema: Overlevingsmechanismen

De Kind-Van Dag 2020 heeft het thema Overlevingsmechanismen. Eef Bruggink en Huib van der Zwaan, eigenaren van Move a Mountain Bewustzijnstrainingen, geven een interactieve lezing over dit thema. De invalshoek die zij daarvoor kiezen is die van De Maskermaker.

Herken jij jezelf in één van deze oneliners met betrekking tot een bepaald overlevingsmechanisme (masker)?

  • “Hoe zwaar het ook is, ik neem altijd weer de volgende taak op mij.”
  • “Ik voel me vaak licht in mijn hoofd, alsof ik mijn lichaam niet bewoon.”
  • “Ik moet het altijd beter doen, altijd sterker zijn dan de ander.”

We hebben als KOPP’er ervaringen gehad die we destijds emotioneel nog niet konden verwerken. De bijbehorende emoties moesten we onderdrukken en dat systeem van onderdrukking moesten we door middel van afweer gaan managen. Die afweer bestaat uit allerlei gevoelens, overtuigingen en gedragingen die ons in onze kindertijd overeind hielden. Daarom noemen we ze ook wel overlevingsmechanismen. Maar in het volwassen leven bezorgen ze ons last. De uitdaging van volwassen KOPP’ers is het loslaten en ontmaskeren van deze patronen. Zodat onze eigen, nog kwetsbare ikjes eronder vandaan kunnen komen en de ruimte krijgen om op te groeien.
De Maskermaker is een mooie en beeldende manier om inzicht te krijgen in de verschillende overlevingsmechanismen die er zoal bestaan. De karakterstructuren, zoals de maskers in De Maskermaker genoemd worden, komen ermee tot leven.

Het onderzoeken van het thema overlevingsmechanismen helpt ons om verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen leven. Dus dat gaan we doen. We zien je graag op de Kind-Van Dag!

Corona

Dit jaar hanteren wij een aangepast programma vanwege Corona, wat betekent dat een aantal dingen anders gaan dan voorgaande jaren. Kun je er niet bij zijn 7 november? Dan kun je de lezing alsnog volgen via onze livestream! Ook bieden wij een online gespreksgroep aan voor mensen die er vanwege hun gezondheid niet bij kunnen zijn, of die om andere redenen niet kunnen deelnemen. Je kunt je opgeven voor alleen de livestream, óf voor de livestream in combinatie met de online gespreksgroep. Je alleen opgeven voor de online gespreksgroep gaat helaas niet. Meer informatie over de livestream en alles rondom corona op de Kind-Van Dag lees je op de speciale coronapagina. Wil je meer weten over de online gespreksgroep? Kijk dan even op de pagina met de workshops.

Bereikbaarheid Corderius College

Openbaar vervoer

Vanaf station Amersfoort is het ongeveer 30 minuten lopen. Met OV-fiets ben je er in 8 minuten. Er rijden verschillende buslijnen vanaf het Centraal Station richting het Corderius College: kijk voor de mogelijkheden op www.9292.nl en/of www.ns.nl. Met de bus doe je er ongeveer 15 minuten over. Een NS zonetaxi nemen kan ook (max. 3 personen), kijk op www.treinstationinfo.nl/treinreizen/ns-zonetaxi.

Auto

Het Corderius College staat in een woonwijk. Er is in de wijk weinig ruimte om te parkeren. Wel kun je gratis parkeren bij voetbalclub CJVV. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het Corderius College.

Programma

10:00 uur ontvangst met koffie en thee
10:30 uur opening door dagvoorzitter Alma Smit en voorzitter bestuur Cisca Goedhart
10:45 uur introductie door dagvoorzitter Alma Smit
11:00 uur lezing ‘Overlevingsmechanismen’ a.d.h.v. De Maskermaker
Eef Bruggink en Huib van der Zwaan
12:15 uur lunchpauze (en tijd voor de boekenhoek en de relaxruimte)
13:15 uur workshop naar keuze
15:15 uur korte pauze
15:30 uur gezamenlijke afsluiting door dagvoorzitter Alma Smit
16.00 uur gezamenlijk napraten met Alma Smit
16.30 uur einde

Kosten en aanmelding

Wil jij online meekijken/meedoen? De lezing kun je volgen via de livestream voor €5. De livestream in combinatie met de online gespreksgroep kost samen €10.

Kom jij naar Amersfoort op 7 november? Dan kost deelname € 20. Als je donateur bent of wordt, betaal je € 16. Meer informatie over donateur worden? Kijk dan hier.

Het is nu NOG NIET mogelijk om je aan te melden voor de Kind van Dag 2020. Medio eind september zal dit wel mogelijk zijn. Het aanmeldformulier zal dan hier op deze pagina worden geplaatst. Is het na 3 november en wil jij je nog aanmelden? Dan kan dat alleen als je een mail stuurt naar info@labyrint-in-perspectief.nl. Voor de livestream kun je je nog t/m donderdag 5 november aanmelden.

Let op! Als het aanmelden mogelijk is: lees dan eerst de beschrijvingen van de workshops hier voordat je een keuze maakt. Als een workshop vol is, kun je die niet meer kiezen. Tip: kies er twee uit voordat je het formulier gaat invullen.

Bij annulering door jou als deelnemer is restitutie van de toegangsprijs helaas niet mogelijk. Indien wij het evenement moeten annuleren vanwege aangescherpte corona maatregelen vanuit de overheid, dan is restitutie uiteraard wél mogelijk. In geval van vragen of problemen met betalen, mail dan naar info@labyrint-in-perspectief.nl of bel tussen 09.00 en 17.00 uur naar ons het landelijk bureau op 033-3032355.

Overige