home > nieuws > Oproep: Deel je verhaal als KOPP voor een roman

Oproep: Deel je verhaal als KOPP voor een roman

Ben jij als kind opgegroeid met een psychisch zieke ouder? En wil jij je ervaring delen? Floor Tinga schrijft een jeugdroman over een meisje dat met haar zieke moeder opgroeit. Niet om het letterlijk over te nemen, maar om meer te begrijpen van wat je hebt meegemaakt. Zodat zij een kinderboek schrijft dat klopt en voor jou herkenbaar is. Het is voor 10 jaar en ouder.

Waar zij benieuwd naar is zijn de kleine dagelijkse dingen, meer nog dan de grote aardverschuivingen. Want de kleine dingen zeggen al heel veel.

Vragen die zij wil stellen zijn: Hoe was het om thuis te komen van school? Nam je vrienden mee? Konden jullie gemakkelijk op vakantie? Hoe ging dat dan? Heb je weleens gevoelens gehad van afkeer naar je ouder? Of had je een permanent schuldgevoel, alsof je het nooit goed kon doen?

Wat je haar vertelt behandelt zij strikt vertrouwelijk. Ze heeft zelf de nodige ervaring met trauma en weet hoe belangrijk een veilig gevoel is. Haar doel is om mijn verhaal geloofwaardig te laten zijn, zodat jij je erin herkent. Het is niet haar doel om ervaringen letterlijk over te nemen. Mocht zij toch ‘fragmenten’ willen gebruiken, dan geldt dat zij dit nooit zonder jouw toestemming zal doen en het altijd zo zal opschrijven dat het niet direct te herleiden is naar jouw situatie.

Je kunt de website van Floor bezoeken om te zien wat zij tot nu toe heb geschreven. Hoewel zij vooral voor een jongere doelgroep heeft geschreven (6+), is dit verhaal juist bedoeld voor 10+/12+. Verhalen uit de pubertijd zijn dus erg welkom.
Als je mee wilt doen, neem dan contact op via floortinga@hotmail.com of 06-43234698.

 

Overig nieuws