home > nieuws > KOPP-deelnemers gezocht voor studie naar stemmingsstoornissen

KOPP-deelnemers gezocht voor studie naar stemmingsstoornissen

Heeft u kinderen tussen de 10 en 25 jaar oud en heeft u of de andere ouder psychiatrische problemen? Of ben je zelf tussen de 10 en 25 jaar oud en heb je een ouder met psychiatrische problemen? Help dan mee om stemmingsproblemen bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen eerder te herkennen. Aanmelden kan via mario-project.nl.

MARIO screeningstudie

Kinderen van ouders met psychiatrische problemen hebben een grotere kans om zelf een stemmingsstoornis, zoals een depressie, te ontwikkelen. Wij willen onderzoeken hoe we stemmingsstoornissen bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen eerder en beter kunnen herkennen.

Deelnemers (KOPP) gezocht

De MARIO screeningstudie is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar van ouders met een psychiatrische aandoening. Ouders met een psychiatrische aandoening kunnen hun kinderen aanmelden voor deelname. Ook kunnen kinderen en jongeren zichzelf aanmelden voor deelname.

Waarom dit onderzoek?

Op dit moment is het lastig om stemmingsstoornissen bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen te herkennen. Daarvoor hebben wij een vragenlijst ontwikkeld: de MARIO-check. Om te onderzoeken of de MARIO-check goed werkt hebben we hulp nodig van kinderen met en zonder stemmingsproblemen.

Wat wordt er van een kind en ouder verwacht?

Voor het onderzoek vragen we kinderen om één keer een korte online vragenlijst (de MARIO-check) van 5 minuten in te vullen. Vervolgens voeren wij een kort telefoongesprek met de kinderen om te vragen hoe zij zich voelen. Dit duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Bij kinderen jonger dan 18 jaar vragen we ook aan één van de ouders om een online vragenlijst in te vullen en mee te doen aan een telefonisch interview.

Meedoen of meer informatie?

Kinderen en ouders kunnen meedoen via de website https://mario-project.nl
Voor meedoen: klik op ‘Ik wil meedoen’.
Voor meer informatie kunnen deelnemers ook mailen naar mario-check@ggzingeest.nl.

Overig nieuws