home > nieuws > Start KOPP-KOV gespreksgroep in Emmeloord

Start KOPP-KOV gespreksgroep in Emmeloord

In Emmeloord is een gespreksgroep voor volwassenen die opgegroeid zijn in een gezin met een psychisch/psychiatrisch zieke en/of verslaafde ouder. Er zijn bijeenkomsten met een vaste groep mensen op een of twee donderdagavonden per maand in 2019 en 2020. De eerste data zijn: 21 november en 12 december van 19.30- 21.30 uur.

Opgroeien in een gezin met een psychisch zieke of verslaafde ouder kan heel zwaar zijn. Mogelijk heb je als jong kind als vanzelfsprekend de zorg voor jouw ouder op jouw schouders genomen. Als volwassene kun je nog steeds hinder hebben van de onvoorspelbaarheid van jouw ouder en je constant verantwoordelijk voelen. Met wie kun je zulke ervaringen delen?

Deze gespreksgroep is bedoeld om ervaringen uit te wisselen. De uitwisseling kan voor steun, herkenning en opluchting zorgen. In de groep kunnen verschillende thema’s aan de orde komen: hoe het vroeger was en hoe het nu is, de zorg voor jezelf, hoe je trouw kunt zijn aan jezelf in het zorgen voor de ouder, of het niet meer kunnen zorgen voor de ouder.

De groep wordt begeleid door twee professionele begeleidster, die ook ervaringsdeskundig zijn.

Voor verder informatie, vragen of aanmelding kun je contact opnemen met:
Dicky Meijer, info@dhmcoaching.nl, tel: 06-23795505.

Overig nieuws