home > nieuws > Boek “Ik wil je iets vertellen” verschenen – voor KOPP/kind van

Boek “Ik wil je iets vertellen” verschenen – voor KOPP/kind van

Er is een prachtig boek uitgekomen voor gezinnen waar een ouder psychische problemen heeft. Het heet “Ik wil jullie iets vertellen – Praten met kinderen over psychische problemen van hun ouders”. Aparte teksten voor 3 leeftijdscategorieën: kleine kinderen, basischoolleeftijden en volwassenen.
Voor € 17,50 te koop via uitgeverij In de Wolken.
Het is ook te koop via bol.com.

Zo’n drie jaar geleden kreeg Christine Boetès een tip over het boek in het Engels en bedacht hoe mooi het zou zijn om het te vertalen en in Nederland uit te geven. In de jaren daarna kwam zij er via Twitter achter dat er meer mensen enthousiast waren over het boek en hetzelfde idee hadden. Een rondgang bij een paar uitgevers leverde niets op. In de zomer van 2018 werd hun enthousiasme en een nieuwe poging beloond, doordat de uitgeverij In de Wolken het een mooi project vond om op te pakken. En nu, nog geen jaar later, is het van oorsprong Deense boek, aangepast voor Nederland zowel in taal als in inhoud, op de markt!

Op 21 maart werd het boek gepresenteerd tijdens een mooie middag over KOPP. Eén van de sprekers en initiatiefnemers Els Jonker, jeugdarts en ambassadeur jongemantelzorg, bood het eerste exemplaar aan, aan Christine Boetès (initiatiefnemer van het eerste uur) en Cisca Goedhart (voorzitter Labyrint-In Perspectief).

Van Christine staat op de achterkant: “Wat had ik het als kind fijn gevonden als mijn moeder dit boek samen met mij had kunnen lezen! En als moeder had ik het in mijn depressieve periode graag samen met mijn zoon gelezen!” En zo zal menig volwassen kind-van (KOPP) zich voelen!

Dit is een boek dat je op tafel legt in een gezin waar praten over de problematiek moeilijk is. Het ontschuldigt de kinderen en anderen en het geeft handvatten hoe je er gewoon over kan praten.

Vanuit Labyrint-In Perspectief zijn we enorm blij met het boek! Gebruik het in het gezin als de kinderen nog jong zijn of al adolescent. Maar lees het ook vooral als je al volwassen bent en bent opgegroeid met een ouder met psychische problematiek. Praat er alsnog over met je ouders of doe dit zonder je ouders – in beide gevallen zal het weer een stap in de goede richting zijn.

Een aanrader!

Overig nieuws