home > Mantelzorg

Mantelzorg

De Zwanenhof biedt voor 2017 groepsarrangementen aan voor mantelzorgers alleen en voor mantelzorgers samen met hun licht dementerende verzorgde.

Den Haag Mantelzorg U bent mantelzorger. Bent u mantelzorger

Familycare Support Familycare Support is een organisatie voor mantelzorgondersteuning.

Familycare support “Wil jij meer eigen regie over je mantelzorg, en zoek jij een manier om je mantelzorgtaken met minder moeite te combineren met je “eigen” leven?

Gezondzorgen  Gezond zorgen kun je leren! De balans tussen bezigheden voor anderen en ontspanning raakt nogal eens verstoord. Dit kan zorgen voor overbelasting. Het herkennen van signalen van overbelasting is een eerste stap op weg naar het herstellen van die balans.

Handen-in-Huis Mantelzorgvervanging Nederland.

Handje helpen Een website voor mensen die een ander een steuntje in de rug willen geven: vrijwillige thuiszorg, Buddyzorg en Maatjescontact.

Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland  Ikzorg.nu staat boordevol informatie waar je direct wat aan hebt, zoals hulp bij regelzaken. Bijvoorbeeld rondom de zorgen én ontzorgen, financiën en het combineren van zorg en werk of school. We wijzen de weg naar professionele en informele hulp. Voor de ander, maar ook voor jezelf.

Mantelzorg Almelo Ondersteunt op professionele wijze mantelzorgers in de gemeente Almelo met diverse diensten, ook op ggz-gebied. Zo heeft Mantelzorg Almelo een eigen ontmoetingsplek voor mantelzorgers én zorgvragers, het MantelZorgCafé.

Mantelzorg & Meer ondersteunt, traint en adviseert mantelzorgers en vrijwilligers (waaronder familieleden die voor hun naaste in de ggz zorgen) met onder meer cursussen, gespreksgroepen, informatiebijeenkomsten en mantelzorgcafés in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Markant, centrum voor mantelzorg is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam en Diemen. Wij helpen mantelzorgers de balans en regie over het leven te behouden zodat zij het zorgen voor een ander blijven volhouden. Markant ondersteunt mantelzorgers.

Mezzo Vereniging voor Mantelzorg en Vrijwilligerszorg. Tevens een compleet overzicht van mantelzorg organisaties in het land, te vinden onder ‘adres in de buurt’.

Mijn iHelp  Een familielid of vriend met psychische problemen? Hoe gaat het met ú?

SIZ Twente Stichting Informele Zorg Twente ondersteunt mantelzorgers en vrijwilligers.

Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk Steunpunt Mantelzorg is het adviespunt en expertisecentrum voor mantelzorgers, beroepskrachten en vrijwilligers in het Land van Cuijk.

Tandem Samen Zorgen Tandem organiseert en begeleidt verschillende lotgenotengroepen voor mantelzorgers. Het is prettig en zinnig om contact te hebben met mensen die elkaars zorgen en situatie kennen. Bij de indeling van de groepen kijken we altijd naar uw persoonlijke situatie.