home > ervaringsverhaal > kind van > Mijn ervaringen met schizofrenie

Mijn ervaringen met schizofrenie

Anoniem: Vader met schizofrenie, hij hoorde stemmen en hierdoor maakte hij bij mensen de ruiten kapot, moest hij met zijn hoofd tegen ons kinderen hun hoofd duwen, maakte de vissen dood door hun kop af te hakken enz. toch was het onze vader en ook lief. We waren met 6 kinderen. Het huwelijk ging stuk en mijn broertje en ik woonde bij mijn vader op een zoldertkamertje van 2 bij 3, toen kwam de kinderbescherming hierachter en moesten we naar een kindertehuis, na 2 jaar kreeg mijn vader een huis en ik en mijn broertje mochten bij hem wonen. Hij ging s`nachts werken en wij waren bang met 10 en 11 jaar. We hadden niets en koken konden we ook niet. Hij leerde een vrouw kennen en ze gingen samenwonen. Dat liep ook stuk, mijn broertje ging met hem mee, maar ik ben bij de vrouw gebleven, kon het niet aan om mee te gaan, hij ging weg en wist niet waarheen. Een oude buurvrouw waar ik nog kwam heeft contact opgenomen met mijn moeder, want ik dacht dat die me ook niet meer wou. Toen ben ik daarheen gegaan, haar 2e man was overleden, dus ook triest. Mijn zussen hadden het niet makkelijk gehad daar. Na 1 jaar overleed mijn moeder aan kanker, ze was 42 jaar, ik was 16 en de jongste 4. Mijn zus en ik hebben 2 jaar voor de 3 jongste kinderen gezorgd, daarna heeft mijn oudere zus het overgenomen. Moest daarom uit het huis en snel een kamer vinden. Toen ik 18 was heeft mijn vader zich opgehangen, hij was 57 jaar. Mijn huwelijk was na 21 jaar voorbij, echtgenoot dronk wat te graag. Nu heeft mijn eigen dochter schizofrenie en is nu 33 jaar, ze heeft na een neergaande spiraal een tijd op straat gezworven en nu sinds 2 jaar met een rm en gedwongen opname woont ze zelfstandig, soms gaat het iets beter, maar vaak gaat het moeilijk.

Overige