home > nieuws > Naasten gezocht voor onderzoek thuis inzetten muziek bij depressie

Naasten gezocht voor onderzoek thuis inzetten muziek bij depressie

Ik ben Sabine Langedijk, vierdejaars student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Mijn wens is om een depressie voor jongeren minder pijnlijk te maken. Daarom wil ik voor mijn scriptie onderzoeken hoe je muziek thuis kunt inzetten als hulpmiddel tijdens zware momenten, als professionele hulp niet  beschikbaar is. Dit onderzoek ik enerzijds door te praten met deskundigen als psychiaters, psychologen, neurologische muziektherapeuten en muziekexperts. Zo wil ik meer kennis opdoen over hoe het brein werkt bij mensen met een depressie en hoe muziek al kan helpen binnen de reguliere therapie. Ook bekijk ik hoe je herinneringen naar boven kunt halen met behulp van muziek.

Anderzijds wil ik veel gaan praten met jongeren die zelf een depressie hebben, maar ook met hun naasten (bijv. partners, ouders, broers/zussen of goede vrienden). Zo wil ik beter begrijpen hoe het is om hiermee te leven en waar zij tegenaan lopen. Ik wil met de uitkomsten van beide onderzoeken een methode ontwikkelen waarbij muziek tegenwicht kan bieden aan negatieve gedachten.

Daarom is mijn vraag: ben je een naaste of goede vriend(in) van een jongere (18-25 jr.) met een depressie en zou je mij willen helpen met mijn onderzoek? Dan kun je mij bereiken via S_Langedijk@outlook.com (met een liggend streepje tussen de S en de L). Wij kunnen dan op een manier die het beste bij jou past praten over jouw ervaringen en jouw verhaal. Bij voorbaat dank!

Overig nieuws