home > nieuws > Online hulp voor ouders met psychische problemen of een verslaving

Online hulp voor ouders met psychische problemen of een verslaving

De website KopOpOuders.nl biedt online (zelf)hulp voor ouders met stress, psychische problemen of verslavingsproblemen.

Je kind een gelukkige jeugd geven, dat is wat alle ouders willen. Maar opvoeden valt niet altijd mee. Zeker als je last hebt van psychische problemen, zoals somberheid en angst, of verslavingsproblemen, is het moeilijk om je kind goede aandacht te geven.

KopOpOuders.nl is er voor alle ouders met psychische stress en hun eventuele partners.
In Nederland zijn er jaarlijks 405.000 ouders met deze problemen. Je bent dus niet de enige. We weten inmiddels ook dat veel kinderen van deze ouders zelf problemen krijgen, nu of later.

Het goede nieuws is: je kunt daar iets aan doen!

“Mijn zelfvertrouwen groeit langzaam en ook in mijn rol van moeder voel ik mij steeds zekerder. Ik durf meer op mijn eigen indrukken en ideeën te vertrouwen. En wat lol te maken. Waar ik echt vooruitgang in boek, is het onderscheid maken tussen mijn eigen emoties en datgene wat mijn dochter beleeft en nodig heeft.”

– Deelnemer KopOpOuders.nl –

Zit jij niet lekker in je vel en heb je vragen over opvoeden? Stel gratis en anoniem je vraag via de e-mailservice van KopOpOuders.nl. Een opvoeddeskundige uit de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg denkt met je mee.

Kopopouders.nl biedt ook een gratis zelfhulpcursus aan. Deze cursus bestaat uit 5 modules met aansprekende filmpjes, animaties en tips over opvoeden, met korte thuisoefeningen die aansluiten bij jouw situatie. De cursus is er speciaal voor degenen die thuis, op eigen gekozen tijdstip aan de slag willen gaan met het oefenen van opvoedvaardigheden.

Tot slot biedt KopOpOuders.nl een gratis online groepscursus van 8 wekelijkse chatsessies die begeleid worden door getrainde professionals. Je leert – samen met maximaal 5 andere deelnemers – hoe je de kans kunt verkleinen op problemen bij je kind en hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel.

Overig nieuws