home > nieuws > Nieuwe naam… maar geen fusie

Nieuwe naam… maar geen fusie

Zoals al eerder aangekondigd zit onze organisatie momenteel in een transitie; per januari 2022 gaan wij anders heten. Hieraan is een lang wordings­proces voorafgegaan omdat je niet zomaar je bekende naam wijzigt. Toch meenden wij dat, met name qua vindbaarheid, een verandering noodzakelijk was. Het proces om een naam te vinden waarin velen zich zouden kunnen herkennen heb ik eerder beschreven. Het werd dus MIND Naasten Centraal.

Geen fusie

Waarom MIND ervoor? MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie gericht op psychische gezondheid en kent 19 lidorganisaties zoals Plusminus, Ypsilon en Labyrint-In Perspectief. In onze nieuwe naam willen wij die relatie aangeven. Het verandert niets aan onze autonome positie; het is dus niet een soort fusie. Samen staan wij sterker, denken wij. Bovendien hebben wij ons “kantoor” ook bij MIND in Amersfoort. In het dagelijkse verkeer willen wij als “Naasten Centraal” bekend worden.

Bekendmaking

Momenteel zitten wij in de laatste fase van dit proces. Tijdens de Deelnemersdag op 11 december (ervan uitgaande dat die doorgaat!) willen wij, via een ritueel, de naam bekend maken. En vanaf januari 2022 heten wij dan

MIND Naasten Centraal

Namens medewerkers en bestuur,
Hein van der Hulst

Overig nieuws