home > blog > Overvallen door mijn tranen

Overvallen door mijn tranen

Ken je dat?Marieke Sanders

Je voelt je al een poosje onrustig in je lijf, je wilt iets, maar weet niet goed wat, een onbestemd gevoel… En dan opeens midden in de nacht komen de tranen, ze rollen over je wangen, zonder precies te weten waar het vandaan komt of over gaat, overvallen door mijn tranen.

Dat overkwam mij laatst en om eerlijk te zijn, voelde het heel fijn. Gewoon laten stromen, waarbij met mijn tranen ook de spanning en onrust mijn lijf uitstromen. Niets hoeven uitleggen of verklaren, maar wel iemand die van me houdt dichtbij me.

Diep van binnen voel ik hoe heilzaam het is om gewoon te huilen …

… om alles wat was,

… om de zorgen en intensieve tijden binnen mijn familie die achter ons liggen, maar niet vergeten zijn,

… om de impact die alles op mijn doen en laten heeft gehad,

… om de angst die om de hoek komt kijken als de spanning toeneemt,

… om de onzekerheid over de toekomst die onlosmakelijk bij het leven hoort,

… om de zoektocht van mezelf en de bijbehorende rollercoaster van afgelopen jaren,

… om de liefde voor en verbondenheid met mijn familie die ik voel en die er altijd zal zijn.

Een stuk rustiger in mijn lijf en zonder onbestemd gevoel val ik weer in slaap. Als ik de volgende dag even stilsta en in gedachten omkijk, weet ik dondersgoed dat ik de rust heb om te accepteren wat ik niet kan veranderen, dat ik de moed heb om te veranderen wat binnen mijn vermogens ligt en dat ik het inzicht heb om het verschil tussen beiden te zien.

Jij ook?

Marieke Sanders

Overige blogberichten