home > nieuws > Training voor Kind van/Broer-zus van in Utrecht

Training voor Kind van/Broer-zus van in Utrecht

Wil jij beter leren omgaan met de beperkingen die je ervaart als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer/zus (brussen) van iemand met die problemen?

Bij het Steunpunt GGz in Utrecht start 2 oktober 2019 een training waarin je onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die je met een KOPP/KOV of brussen-verleden kan ervaren.

Het doel is om je bewust te worden van je lichamelijke en psychische signalen en daarmee aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avond.

Door middel van beeldende middelen en schrijven breng je jouw huidige en jouw gewenste situatie in kaart. Je gaat met behulp van (rollen)spel, simulatie en presentatie (sociale) vaardigheden trainen en oefenen. Thema’s die aan de orde komen zijn: (zelf)vertrouwen, grenzen stellen, veiligheid, identiteit en relaties.

De oefengroep geeft je de mogelijkheid om samen vanuit herkenning te oefenen om de stap te maken van praten over de problematiek naar het actief opzoeken van situaties om te oefenen met (een nieuwe) houding en gedrag.

De begeleiders hebben een KOPP/KVO/brussen verleden, zij kennen de struikelblokken en pijnpunten uit eigen ervaring.

De oefengroep zal plaatsvinden bij Steunpunt GGZ Utrecht, Kaatstraat 18 3513 BK, Utrecht. www.ggzutrecht.nl  Info: Petri Bontje p.bontje@ggzutrecht.nl. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er een (telefonisch) kennismakingsgesprek met je ingepland.

Overig nieuws