home > nieuws > Update: Kind van Dag op 7 november 2020 – rustruimte & boekenhoek

Update: Kind van Dag op 7 november 2020 – rustruimte & boekenhoek

Net als vorig jaar zal de Kind van Dag 2020 plaatsvinden op het Corderius College in Amersfoort. De locatie blijft dus hetzelfde, maar dit geldt niet voor alles. Dit jaar zal er namelijk een rustruimte worden ingericht: een fijne plek waar je even tot jezelf kunt komen als je daar behoefte aan hebt. Ook willen wij een oproepje doen voor de ‘boekenhoek. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen die zelf een KOPP-gerelateerd boek hebben geschreven, of mensen die hun favoriete boek willen promoten op de Kind van Dag.

Locatie en rustruimte

Komende Kind Van Dag (we gaan er optimistisch vanuit dat hij kan doorgaan) zal net als vorig jaar plaatsvinden op het Corderius College in Amersfoort. En we hebben een aantal nieuwigheden. Dit jaar zal er een rustruimte worden ingericht: een fijne plek waar je in de pauze even tot jezelf kunt komen als je daar behoefte aan hebt. Denk aan matjes, kussens en ontspanningsoefeningen onder begeleiding van een heuse mindfulnessdocent. Hier kun je weer even opladen voordat je aan de workshop begint.

Oproep ‘boekenhoek’

We kunnen als KOPP’ers veel hebben aan goede boeken, bijvoorbeeld aan de romans van Griet Op de Beeck (zelf KOPP’er), aan Niemandskinderen van Carolien Roodvoets, aan een klassieker als Het drama van het begaafde kind van Alice Miller. Daarom nog een nieuw element: We willen de boeken meer in de schijnwerper zetten. We denken aan een ‘boekenhoek’ waar deelnemers aan de Kind Van Dag hun favoriete KOPP-gerelateerde boek promoten.

Welk KOPP-gerelateerd boek heeft een grote betekenis voor jou? In welk boek heb je veel herkend, door welk boek werd je geraakt, van welk boek heb je veel geleerd? Kortom: over welk boek wil jij enthousiast vertellen, zodat een ander het ook gaat lezen? Je hoeft niet op een podium of zo (mag wel!), je staat gewoon bij de favoriete-boeken-kraam en je promoot jouw favoriete boek aan belangstellenden. Heb je een idee, en wil je meewerken, meld je dan aan met een mailtje aan het secretariaat!

En nog een boeken-activiteit: dit jaar roepen we KOPP’ers die zelf een KOPP-gerelateerd boek hebben geschreven op om hun boek te promoten tijdens de pauzes. Je hoeft het niet per se te verkopen, alleen erover vertellen en laten zien waar het te koop is, is ook goed.

Wil jij met je KOPP-boek op de Kind Van Dag staan? Meld je dan aan met een mailtje aan het secretariaat!

In beide gevallen, dus voor de mensen van de favoriete-boeken-kraam én voor de mensen van de zelfgeschreven-boeken-kraam geldt: je bent gewoon betalend deelnemer. Dit vanwege de beperkende coronaregels. Liefst verwelkomen we 150 of meer mensen, net als vorig jaar, maar dat gaat dit jaar niet lukken met de anderhalve-metermaatregel. We zullen helaas een maximum moeten hanteren voor het aantal aanwezigen en we willen dat zoveel mogelijk van hen daadwerkelijk deelnemer zijn!


[update 26 juni 2020]

De Kind van Dag op 7 november 2020 komt steeds dichterbij. Althans, dat hopen wij natuurlijk. Wij blijven een slag om de arm houden gezien de situatie rondom corona. Met de 1,5 meter norm is dat even puzzelen. Wel delen wij alvast graag het onderwerp en de sprekers van met jullie. Dit jaar hebben wij gekozen voor het thema: overlevingsmechanismen. De sprekers Eef Bruggink en Huib van der Zwaan benaderen dit thema via de verschillende karakterstructuren volgens De Maskermaker. De Maskermaker is een methodiek die gehanteerd wordt in het systemische werk. Op dit moment kun je je nog niet aanmelden voor de Kind van Dag 2020. Wil je een mail van ons ontvangen wanneer het aanmeldformulier van de Kind van Dag online komt? Stuur dan een mail naar info@labyrint-in-perspectief.nl en wij zetten je op de lijst.

Tot de volgende update!

Namens de organisatie van de Kind van Dag,
Marijke Huibers, Kassandra Goddijn en Sandra Vermeulen


[update 26 mei 2020]
We zijn al druk bezig met voorbereidingen treffen voor de Kind van Dag op 7 november. Helaas is het vanwege de huidige situatie nog onzeker of en hoe het evenement kan plaatsvinden. Vanwege de maatregelen van de overheid rond het coronavirus, het grote aantal verwachte deelnemers en de ruimte die wij tot onze beschikking hebben, is dat nog maar de vraag. Mogelijkerwijs wordt de dag, indien deze doorgaat, dan ook op een andere manier vormgegeven dan normaal. De ontwikkelingen rondom het virus en de regelgeving houden wij nauw in de gaten. Het creëren van een veilige omgeving voor iedereen, met voldoende afstand, staat voor ons centraal. Om op de hoogte te blijven van de laatste informatie over de Kind van Dag, raden we je aan om de (komende) nieuwsbrieven en de website in de gaten te houden. Ook wij hopen natuurlijk dat we bekende en nieuwe gezichten weer mogen verwelkomen in november. We laten ons door de coronaperikelen niet tegenhouden om er weer een inspirerende en verbindende dag van te maken!

Overig nieuws