home > Voor wie

Voor wie

Wij zijn er voor directbetrokkenen bij mensen met psychische of psychiatrische problemen. Ook voor degenen die als gevolg daarvan op hun beurt weer psychische problemen hebben ontwikkeld. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om daar dichtbij te staan. Het vraagt vooral emotioneel veel van je. Soms meer dan je te bieden hebt, en dan kun je flink onderuit gaan. Hoe krabbel je dan weer op? Hoe vind je je balans en hoe behoud je hem?

Ziektebeeld

Of jouw naaste borderline heeft of depressief is, maakt verschil in hoe je hem of haar het beste kunt benaderen. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk over het ziektebeeld te weten te komen. Over de diverse ziektebeelden is elders veel te vinden. Onder links vind je een aantal suggesties.

Relatie

Voor het zoeken van jouw eigen balans is het ziektebeeld minder relevant. Daarvoor maakt het meer verschil in welke relatie je staat tot degene met de psychische problemen. Als je je steeds meer zorgen maakt over je jongvolwassen kind, heb je een heel andere situatie dan wanneer je opgroeide met een moeder die geen contact met je kon maken.


Overzicht – voor wie