home > Voor wie > Hulpverleners of beroepskrachten

Hulpverleners of beroepskrachten

Naastbetrokkenen bij mensen met psychische problematiek hebben het vaak zwaar. Als mantelzorger gaan ze nogal eens over hun grenzen, als partner staan ze er alleen voor, als familielid voelen ze zich vaak niet gehoord. Het gaat immers meestal niet over hen. Degene met de psychische problemen staat in de schijnwerpers.

Labyrint-In Perspectief is een organisatie van ervaringsdeskundigen. Wij weten als geen ander welke impact het heeft als je familielid psychische problemen heeft. Of hoe het uit de hand kan lopen als er lange tijd geen hulp gezocht wordt. Betrokken familieleden ontwikkelen door overbelasting zelf niet zelden psychische problemen, waarvoor ze op hun beurt een beroep moeten doen op de ggz.

Labyrint-In Perspectief probeert door middel van lotgenotencontact en gericht individueel advies te voorkomen dat familieleden zelf (opnieuw) hulpvrager worden. En dat werkt! Familieleden ontdekken hun eigen kracht als ze onderling ervaringen uitwisselen, met name als dat gebeurt met begeleiding van een ervaren medewerker van onze stichting.

Als je weet wat er speelt, kun je beter inschatten wat er nodig is. Daarom geeft Labyrint-In Perspectief desgewenst voorlichting aan professionals.