home > Wat doen we > Geheime Facebookgroepen

Geheime Facebookgroepen

Wij hebben verschillende Facebookgroepen voor lotgenoten. Het doel van deze groepen is het uitwisselen van ervaringen met gelijkgestemden. Wij hebben de volgende groepen:

1) De Kind van/ Broer-Zus van (afgekort KBZ) groep

Deze groep is bedoeld voor volwassen kinderen en broers of zussen van mensen met psychische problemen. De groep is onvindbaar/geheim* op Facebook. Wil je lid worden van de groep? Stuur dan een mail naar info@labyrint-in-perspectief.nl met als onderwerp ‘Lid worden [naam groep]’. Je krijgt dan meer informatie over het lid worden toegestuurd, omdat je niet zelf het lidmaatschap van een geheime groep op Facebook kunt aanvragen.

2) De (ex)Partner-van groep

Deze groep is bedoeld (ex)partners van mensen met psychische problemen. De groep is onvindbaar/geheim* op Facebook. Wil je lid worden van de groep? Stuur dan een mail naar info@labyrint-in-perspectief.nl met als onderwerp ‘Lid worden [naam groep]’. Je krijgt dan meer informatie over het lid worden toegestuurd, omdat je niet zelf het lidmaatschap van een geheime groep op Facebook kunt aanvragen.

3) De Ouder-van groep

Deze groep is in november 2020 gestart en is bedoeld voor ouders van een (volwassen) kind met psychische problemen. Deze groep is, in tegenstelling tot de twee bovenstaande groepen, wél vindbaar** op Facebook. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Ouder-van (groep LIP)’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan. We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

4) De Labyrint Young groep

Daarnaast hebben wij ook een groep speciaal voor jongvolwassen naasten in de leeftijd 18 – 35 jaar. Het maakt hier dus niet uit of je een kind van, broer/zus, of partner van bent. Je bent allemaal welkom! De groep is onderdeel van onze Labyrint Young community. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Labyrint Young (groep LIP)’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan.  We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

Moderators Facebookgroepen gezocht! 

Op dit moment zoeken wij nog vrijwillige moderators voor alle groepen behalve de Labyrint Young groep. We zoeken mensen die die dezelfde achtergrond hebben als de groep waar ze inzetten, goed weten om te gaan met de eigen situatie en communicatief sterk zijn. Het moderatorschap houdt in dat je lidmaatschapsverzoeken goedgekeurd, ervoor zorgt iedereen zich aan de regels houdt en af en toe breng je het gesprek op gang. Mocht je hiervoor willen inzetten, stuur dan een mail naar de vrijwilligerscoördinator via coordinator@labyrint-in-perspectief.nl en wij nemen contact met je op.

* Voor een geheime Facebookgroep kun je je alleen aanmelden als je daaraan wordt toegevoegd. Je Facebookcontacten kunnen niet zien dat je lid bent van de groep en zij kunnen uiteraard de berichten ook niet lezen.

** Het enige verschil tussen een vindbare en geheime groep is dat de groep zelf te vinden is op Facebook. Voor de vindbare groep meld je je dus aan via Facebook en niet door naar ons bureau te mailen. Bij de vindbare groep is het alsnog zo dat mensen niet kunnen zien dat jij lid bent van de groep en welke berichten jij stuurt in de groep. Het is dus nog steeds een besloten groep.

Update Facebookgroepen 2021

Begin 2021 gaan wij alle Facebook groepen wijzigen van onvindbaar (geheim) naar vindbaar. Dit zal betekenen dat alle groepen dan zelf vindbaar zullen zijn op Facebook, waardoor je je niet meer via ons hoeft aan te melden. De groepen blijven wel gewoon besloten: jouw Facebookcontacten kunnen niet zien dat jij lid bent van de groep of welke berichten jij stuurt in de groep.